zaterdag 14 januari 2017

Dag twee... de eerste skidag!


Vandaag was het voor heel wat jongens en meisjes een spannende dag. Voor velen was het een eerste kennismaking met skiën. Het was een hele belevenis: het aantrekken van de skibotten, de eerste keer op de latten staan, voor de eerste keer proberen te remmen (ploegen), enz. Alle jongens en meisjes waren super enthousiast. De reeds gevorderde skiërs mochten vandaag reeds een blauwe en rode piste afkomen. Alleen maar enthousiaste gezichtjes te bespeuren.
In de namiddag trokken we naar een burcht, Fort Belvédère. Daar gaven juf Ann en meester Marc uitleg over het ontstaan van de burcht, de functie van de burcht toen en nu. De leerlingen luisterden met veel interesse. Vervolgens gaven we uitleg over de omgeving. Hier kwamen de lessen van wereldoriëntatie goed van pas. De leerlingen hebben de lessen op school goed gevolgd, want ze konden vlot alles herkennen en benoemen.
Rond de burcht bevindt zich een bos waarvan we vlijtig gebruik maakten. De leerlingen speelden een bosspel onder leiding van meester Gert-Jan en meester Kevin, waarin ze allerlei grondstoffen moesten verzamelen. Hiermee konden ze dan op het grote spelbord straten, dorpen en steden bouwen.Terug in het hotel maakten de leerlingen zich klaar om naar de pizzeria te gaan. Daar smulden de leerlingen hun pizza’s naar binnen. De jongens en meisjes waren super enthousiast, beleefd, respectvol… Alle begeleiders zijn super fier op de leerlingen.
Om de avond mooi af te sluiten, volgde er een fakkeltocht. In kleine groepjes volgden de meisjes en jongens een mooi parcours. Halverwege de fakkeltocht hoorden we van elke begeleider een waar of niet waar verhaal. Het was aan de leerlingen om te raden of deze verhalen al dan niet klopten.
Na alweer een geslaagde dag, ging iedereen moe naar de kamer.

Geniet van de foto’s, morgen weer meer nieuws uit Lavarone.Groetjes de meisjes en de jongens van klas 6LA en klas 6LB.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Super die dagverslagen en leuk om te lezen.
Mama van Camille

Dezi zei

Mooie dromen...met die superdag
Mama van Luka Mitoko

Sanae Aouragh zei

Mmmm elles ont l'air bonnes les pizza!
Bonne nuit les loulous

Maman sanae

Veronique Debontridder zei

Zeer leuk om s'avonds jullie avonturen mee te beleven, dank u voor deze mooie momenten die jullie mogen delen met onze kinderen. Tot morgen �� Mama van Zarah

Rafik Igass zei

Waou c'est chouette j aurais aimé être avec vous amusez-vous bien

Anoniem zei

dag 2 en al zo veel gedaan!
leuke activiteiten, super toffe leerkrachten die alles klaarmaakten voor onze kinderen
dank u op hen name
we wachten op het verslag van dag 3 :-)
mama van selim

Juf Greet zei

Wat een dolle pret...wat een geweldige belevenissen...Dit worden heerlijke skiverhalen voor later. GENIET ervan met volle teugen en vul jullie koffers met mooie herinneringen. Jullie zijn er nog maar net aan begonnen en het is al super! Maak er iets onvergetelijks van. Dikke knuffels aan alle jongens en meisjes en ook de juf en de meesters. Liefs juf Greet

Anoniem zei

Veel plezier iedereen en pak veel souvenirs mee. Mama van Alicia Courthiau

Anoniem zei

Leuke foto's. Jullie hebben er veel plezier. Geniet er nog van. Groetjes mama Romane

Reacties

Wenst u een reactie achter te laten?
  1. Klik dan onder het gewenste bericht op "reacties"
  2. Schrijf in het kader rechts je boodschap (laat een reactie achter)
  3. Kies een identiteit door "naam / url" aan te vinken, en in het vakje u naam te schrijven
  4. Klik op reactie publiceren
Hopelijk is dit duidelijk!

Meester Quentin